Convert PDF

Mungkin ada sebahagian daripada anda yang rajin buat e-book.

Di sini disenaraikan beberapa kaedah percuma untuk ‘convert’ dari PDF ke Word dan Word to PDF.

Aplikasi ini mudah untuk digunakan dan anda tidak perlu Microsoft Office atau pun Adobe Acrobat di dalam PC anda untuk menggunakan aplikasi ini.

1. PDF to Word (aplikasi)

Pdf to Word

Sila klik sini untuk download

Jadi, sekarang ini bukanlah alasan anda untuk mencari software cetak rompak lagi.

2. Email Gmail (Email)

Anda hanya perlu hantar fail PDF itu ke alamat email Gmail anda. Dan attachment PDF itu akan jadi format HTML. Anda boleh copy dan edit fail itu.

3. Adobe.com Convert (web)

Upload fail pdf anda di sini dan ia akan convert kepada HTML atau text fail.

4. Koolwire (email) Terbaik

Hantar email beserta attachment pdf anda ke doc@koolwire.com dan anda akan mendapat format RTF yang boleh dibuka oleh Microsoft Word.

Sebaiknya anda menggunakan email luar seperti yahoo atau gmail kerana fail yang diconvert sangat besar.

(Kelebihan pada jadual (table) lebih cantik kedudukannya)

5. ConvertPDFtoWord.com

Anda hanya perlu hantar fail pdf dan ia akan menukarkan ke format Word

6. Freepdfconvert.com

Ia akan menukarkan ke tiga format iaitu .doc, .xls dan juga .rtf

7. Free PDF to Word.com (Aplikasi)

Aplikasi ini perlu di install di dalam komputer anda.

Laman web

PDF To Word 2

8. Nitro PDF to Word (web) Baru

9. CometDocs

Anda perlu daftar dan boleh menukar bukan hanya fail word malah excel, powerpoint dan lain-lain lagi.

2 thoughts on “Convert PDF

  1. BOLEH SAYA TANYA
    SAYA DAH BUAT EBOOK PASTU ADA ORANG BELI
    MACAM MANA SAYA NAK EBOOK SAYA TU DALAM BENTUK EBOOK?

    • Saya kurg faham. En. Malik dah buat @ belum ebook? ebook ni xkisah la mcm mana bentuk pun samada pdf, word atau executable program skali pon, selagi boleh dibaca dan dalam bentuk digital, tu dh dikira ebook. design ebook tu en Malik boleh cari kat internet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s