Video Editing Software Percuma Untuk Windows

1) Windows Movie Maker – Pasti ramai yg dh familiar dgn movie maker. Movie maker menyediakan pelbagai ciri2 yg bagus untuk anda menghasilkan satu video yg b’mutu. Dgn ciri2 seperti subtitle,transitiondan effect serta beberapa lagi ciri2 istimewa, tidak dapat dinafikan bahawa movie maker antara perisian editing software terbaik bagi home user. Dan lagi menarik, ia adalah percuma!  Dapatkannya disini.

2) OpenShot – OpenShot merupakan open source video editor untuk pengguna linux. OpenShot boleh diinstall pada fedora dan ubuntu samada 32bit mahupun 64bit. OpenShot boleh menerima video,gambar dan file lagu bagi membantu anda menghasilkan filem yg menarik.  Seperti video maker, openshot mempunyai ciri2 seperti subtitle,transition dan effect. Dapatkan disini.

3)Open Movie Editor – Open movie editor adalah percuma dan open source editing video program, dibina untuk memenuhi keperluan asas menghasilkan sesuatu video. Cukup sesuai untuk mereka yg amateur. Dapatkan disini.

4)KdenLive – merupakan open source video editor bagi pengguna linux dan freeBSD. Antara ciri2 KdenLive: support semua video, audio dan image files.support codecs dan format Mpeg2,mp4,h264,Mp2,Mp3,ac3,Lossless dan pelbagai lagi. Dapatkan disini.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s