Updated!!Cara mengetahui password/katalaluan dari browser anda

Sememangnya agak sukar untuk mengetahui password/katalaluan seseorang kerana ia merupakan privasi masing2 namun jika terjadi sesuatu perkara,kita terpaksa juga mencari cara bagaimana untuk mendapatkan password bagi akaun-akaun tertentu. Baru-baru ini admin banyak mendapat viral share dari dalam facebook memohon agar sesiapa yang mengetahui ilmu IT untuk membantu memadamkan akaun facebook ahli keluarga mereka mahupun kenalan mereka. Doktor komputer terpanggil untuk menerbitkan artikel berkenaan perkara ini.

Memang terdapat cara untuk mendapatkan balik password yang mungkin telah anda terlupa mahupun tidak ketahui dari dalam PC/laptop tersebut. Namun admin hanya menunjukkan cara untuk mendapatkan password tersebut HANYA dari pc milik anda. Jangan lakukan pada PC/laptop orang lain. Jangan jadikan orang lain mangsa. Ini hanya ingin membantu mereka yang dalam kesusahan.

Berikut merupakan tools/perisian yang anda boleh muatturun. Unzip/unrar file tersebut, kemudian runkan. Mungkin ada sebahagian antivirus akan mengesan perisian ini sebagai virus. anda boleh disable antivirus buat seketika, dan runkan perisian dibawah.

Last Updated 16/12/2014

1. Firefox password viewer – boleh digunakan pada Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, and Windows 7.

2. Chrome password viewer

3. Opera password reveal

4. Internet Explorer password viewer

5. Webbrowser passviewer

Kelima-lima perisian diatas merupakan alat untuk menyenarai password yang tersimpan didalam web browser anda. Amaran keras dari admin, jangan gunakan pada jalan yang salah. Akaun2 penting seperti facebook,twitter dan perbankan online juga turut tersenarai. Diharap anda bertanggungjawab atas apa anda lakukan. Pihak doktor komputer tidak akan bertanggungjawab atas kesan tindakan yang bakal anda ambil kelak.

27 thoughts on “Updated!!Cara mengetahui password/katalaluan dari browser anda

  1. kalau hack fb itu salah…sbab klau jatuh ilmu hack fb kt org yg jahat.. mula la ada fitnah org ape saje. yg akan memudaratkan mangsa…..kalau sya tahu hack ..just nk jadi hacker gamming..(kemudahan untuk menang dosa pun xde kan ? hehe

  2. ade sepa2 yg ley tlg aq ke.;( aq lupa paswod fb lama aq tu,n jwapan2 yg d mintak pon aq da lupa..help me plezz..:(

  3. salam .. macam mane ye hendak ambil fb sy yang pasword tlh di tukar ? emial sy ingt lagi .. tpi password di tukar nya

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s