Google hack memudahkan carian di google

Salam ramadhan.=).Tinggal beberapa hari lagi kita bakal merayakan hari lebaran yang bakal menjelma. Doktor komputer disini ingin mengucapkan selamat menyambut aidilfitri,maaf zahir dan batin.=). Kali ini kita akan belajar bagaimana untuk menceroboh masuk ke directory laman web dan memuatturun file yang ada didalam la laman tersebut.=)

Jika anda seorang yang tidak suka untuk membayar bagi mendapatkan sesuatu,ini merupakan berita baik untuk anda. Sememangnya google menyediakan dan membenarkan beberapa code bagi pengguna mencari fail dalam bentuk lebih advance dan mendalam. Seperti software, lagu dan dokumen,kesemua fail masih boleh dicapai walaupun berbayar tetapi dengan syarat, admin web tersebut belum lagi meletakkan larangan kepada robot atau spider google untuk mengakses direktori tersebut.

Coding boleh di cari di wikipedia. Bagi yang kurang pandai dalam bab2 coding,boleh gunakan software googlehack. Saya telah mencuba dan berjaya memuatturun satu software berbayar secara percuma. Cubalah.=)

Muatturun Google hack

4 thoughts on “Google hack memudahkan carian di google

  1. Assalamualaikum..
    Sy nk tya sketla..
    Bila sy tgh install AVIRA ad kuar “Some installation files are corrupt. Please download a fresh copy and retry installation.”
    Sbb sebelum niey sy pakai AVIRA jugak,pastu da remove. Pastu sy nk install AVG xboleh complete install,sbb die ade tulis AntiVir Dekstop. Maybe bende tu kn remove dulu br boleh complete install AVG.
    Tapi sy xtau mcm mn nk cari bende tu..
    Then skunk,sy nk install balek AVIRA.. Tapi jadi cam kat ats tu..
    Mcm mn nk fix kan bende niey et?

    • W’salam..dari masalah saudara,masalah mungkin wujud fail lama atau incomplete uninstall bagi avira yg lme..jd nasihat saya,saudara gunakan CCleaner dan gunakan function remove tools yg disediakan oleh perisian tersebut.perisian boleh didapati percuma dengan klik pada link yang telah saya berikan dalam web ini.selepas selesai uninstall,saudara perlu melihat pada startup program samada ada avira tersebut masih berfungsi atau tidak dengan menaip ‘msconfig’ pada run.kemudian pergi ke toolbar startup dan untick checkbox yg berkaitan avira(jika ada).proses ini bagi menghalang avira tersebut berfungsi setiap kali laptop atau komputer dihidupkan.restart komputer.dan cuba install antivirus baru.nasihat saya adalah,cukup dengan menggunakan 1 antivirus dan pastikan database antivirus selalu diupdate dengan liveupdate mahupun manual update.selamat mencuba..=)

  2. bos ni ttg hal lain klu blh. sy dh lama mencari sofwere map geosains,tp semua nya kedekut nk bagi.sy hanya nk guna utk sendiri aja.klu bos atau kenalan bos ada blh kiranya kongsi sama.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s